De Smokkelaarstrail is een loop waar je als trail- en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van de diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Het trailparcours is gemiddeld zwaar en is een mooie afwissselende route door de natuur. Zo loop je langs beken, vennetjes en door naald- en loofbossen.
Ook kom je onderweg enkele kleine klimmetjes tegen. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 12 km en 25 km. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT

Het grensgebied tussen Tilburg, Goirle en het Belgische dorp Poppel was in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten 's nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.
De Smokkelaarstrail loopt voor een groot deel over deze historische smokkelpaden in het grensgebied tussen Nederland en België.

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR

Smokkelaarstrail

Hardlopen over de oude 'historische' smokkelpaden. Parcours loopt door de bosgebieden tussen Goirle - Poppel (B) - Hilvarenbeek

 

De start en finish  van de Smokkelaarstrail vinden plaats bij het restaurant de Rovertsche Leij op het langoed Gorp en Roovert. Dit ligt ten zuiden van Tilburg/Goirle op slechts 2 km van de Belgische grens.

 

Inschrijving Smokkelaarstrail

Naar inschrijf pagina  klik hier

 

Inschrijfactie!
Indien je al voor de Ooievaarstrail bent ingeschreven kun je gebruik maken van onderstaande actie:
Als je nu, via het inschrijf formulier van de Smokkelaarstrail, tegelijkertijd inschrijft voor de Smokkelaarstrail en de Alphense Bergentrail ontvang je als bonus 
het Brabantsetrailserie t-shirt t.w. € 17,50
 

Kies bij inschrijving voor het onderdeel  Brabantse Trailserie

 

Nieuw!!
Teaminschrijving 5 personen


12,5 km € 90 (5e deelnemer is gratis)
 25 km €100 (5e deelnemer is gratis)
klik hier

 

   

 

 

22 september 2019